OVER ONS

H E Y daar!

Graag stellen wij ons even voor. Wij zijn NIEF COLLECTIEF, een duurzaam juwelenlabel. We werken met het principe van 3D-printen & dat doen we in onze eigen studio. De personen achter het label, dat zijn Rani & Dries. Twee jonge creatievelingen. Rani is de bedenker van het label. Ze is zowel de ontwerper & maker als degene die de zaak draaiende houdt. Dries is haar wederhelft en tevens ook de techneut van de twee. Hij zorgt voor het technische aspect van het 3D printen.

Onze quote: "Minimal effort, absolute statement". Want met een kleine moeite zoals het dragen van het juiste juweel, maak jij een statement. Niet enkel een statement omwille van het juweel, maar ook omwille van de duurzame keuze die je maakt.

Voor het printen van onze juwelen kiezen we voor het materiaal PLA. PLA staat voor Polylactic acid (Polymelkzuur).Het is een bioplastic dat wordt gemaakt van zetmeelrijke planten zoals suikerbieten, maïs en tarwe. Een milieuvriendelijk product dus. Het is een duurzaamer alternatief voor traditionele plastics. Voor de andere elementen aan onze juwelen gebruiken wij Sterling silver 925 of Sterling silver 925 met een 18k gouden coating.

De juwelen uit onze collectie worden gekenmerkt door speelse en minimalistische vormen. Het is een elementaire beeldtaal die voor "a touch of fun" zorgt want fun, dat vinden wij belangrijk.