DUURZAAMHEID

NIEF COLLECTIEF hecht belang aan duurzaamheid.  

DUURZAAMHEID

NIEF COLLECTIEF print alle juwelen van de reguliere collectie met PLA. PLA is een bioplastic gemaakt van mais en zetmeelrijke planten. Het is biologisch afbreekbaar. Wat dus betekent dat het materiaal volledig kan afbreken. Hiervoor zijn echter de juiste omstandigheden nodig. Bij 60 graden en onder gecontroleerde omstandigheden is PLA binnen 2 weken verdwenen. Het is dus ook ten zeerste afgeraden om de NIEF juwelen bij warme temperaturen in de zon, auto of achter een raam te laten liggen. Deze zullen namelijk vervormen. 

Andere collecties printen we in een composteerbaar PLA. Dit wil zeggen dat je het materiaal op je eigen composthoop kan laten afbreken. Waarom niet alles uit de collectie met dit soort PLA geprint word? Omdat de productie ervan stopt wegens te veel moeilijkheden met het printen.

Voor onze limited edition juwelencollectie van zomer 2020 zullen we gebruik maken van Recycled PET. Dit is een materiaal gemaakt van gerecycleerde plastiek flessen.

 

ZERO WASTE

De vormen uit onze collectie zijn zo ontworpen dat er geen tot minimaal printafval bij komt kijken.

Indien we afval hebben, bij bijvoorbeeld een mislukte print, recycleren of composteren we dat.

 

CLOSE THE LOOP

Draag je jouw NIEF COLLECTIEF juweel niet meer of is het beschadigd? Bezorg het ons dan terug en ontvang 10% korting op je nieuwe aankoop. Wij gebruiken de oude juwelen voor een nieuw project, because we close the loop!

 

DUURZAAM VERPAKKEN

Onze verzenddoosjes zijn ecologisch en bestaan uit gerecycleerd karton. De juwelenkaartjes en naamkaartjes zijn eveneens uit gerecycleerd papier. 

 

We 🖤 our planet.

XO NIEF COLLECTIEF